Translate my blog

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Φτιάξτε μία λίστα αναπαραγωγής βίντεο (playlist) κι ενσωματώστε τη στο blog σας

Βλέποντας πολλές φορές διάφορα ενδιαφέροντα βίντεο στο youtube, θα ήταν χρήσιμο να μπορούσατε με κάποιο τρόπο να τα ομαδοποιήσετε. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ βολικό αν θέλατε π.χ. να ξαναδείτε τα βίντεο αργότερα οι ίδιοι ή να τα κοινοποιήσετε σε τρίτους. Αυτό είναι εφικτό, αν δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής (playlist). Ένα ακόμα πλεονέκτημα μιας τέτοιας λίστας είναι πως μπορείτε εύκολα να την κοινοποιήσετε μέσω του blog σας. Δείτε πως:
Εντοπίστε το βίντεο που θέλετε στο youtube και πατήστε το πλήκτρο "Προσθήκη σε" κάτω από το βίντεο. Από τις διαθέσιμες επιλογές, πατήστε στο "Προσθήκη σε νέα λίστα αναπαραγωγής". Θα χρειαστεί να δώσετε ένα όνομα για τη λίστα σας και να καθορίσετε αν θα είναι δημόσια (διαθέσιμη σε άλλους χρήστες) ή απόρρητη (μόνο για σας). Πατώντας "Δημιουργία" η λίστα σας είναι έτοιμη. Βέβαια, μετά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα βίντεο σε αυτή τη λίστα με τον ίδιο τρόπο. Αργότερα μπορείτε να επεξεργαστείτε τη λίστα σας (π.χ. να αλλάξετε τη σειρά των βίντεο).

Για να ενσωματώσετε τη λίστα στο blog ή το site σας, αρχικά εντοπίστε τη λίστα που φτιάξατε και πατήστε πάνω στο πλήκτρο με το όνομά της. Μετά πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" και κατόπιν το πλήκτρο "Ενσωμάτωση" ακριβώς από κάτω. Ορίστε τις επιλογές σας, (π.χ. μέγεθος βίντεο) και αυτό ήταν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αντιγραφή του εμφανιζόμενου κώδικα ενσωμάτωσης κι επικόλληση σε μια ανάρτηση του blog σας. Πριν κάνετε την επικόλληση, επιλέξτε HTML στον κειμενογράφο της ανάρτησής σας πάνω δεξιά (δίπλα στη σύνθεση).

Για να δείτε ένα παράδειγμα, κάντε κλικ στην επιλογή "Βίντεο" του βασικού μενού στο blog μου ή απλά πατήστε εδώ.

3 σχόλια:

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας!