Translate my blog

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Γίνετε DJ και παίξτε εύκολα μουσική σε πάρτυ κι εκδηλώσεις

Οι πιο πολλοί από σας σίγουρα χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για να ακούτε μουσική. Υπάρχουν πολλά και διάφορα προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το σκοπό αυτό (π.χ. windows media player). Τι γίνεται όμως αν θέλετε να παίξετε μουσική σε ένα πάρτυ ή σε μία εκδήλωση; Έχετε αναρωτηθεί πόσο στοιχίζει να φέρετε ένα DJ; Το βασικότερο πρόβλημα που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι η ομαλή μετάβαση από το ένα μουσικό κομμάτι στο άλλο (crossfade). Θα προσπαθήσω λοιπόν να δημοσιεύσω εδώ ένα σύντομο οδηγό για επίδοξους DJ.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

3 εύκολα και γρήγορα κολπάκια για το blog σας

Αρκετοί από εσάς έχετε (ή σκοπεύετε να αποκτήσετε!) το δικό σας blog στο internet. Σκέφτηκα λοιπόν να δημοσιεύσω τρία απ' τα πιο απλά και χρήσιμα εργαλεία που κάνουν τη ζωή ενός blogger πιο εύκολη. Υποθέτω ότι χρησιμοποιείται το blogger.com σαν πλατφόρμα ανάπτυξης του blog σας. Τα πιο πολλά βέβαια από τα μικρά μυστικά που θα αναφέρω εφαρμόζονται και σ' άλλες πλατφόρμες. Δεν περιλαμβάνω σ' αυτό το άρθρο τα ενσωματωμένα εργαλεία (gadgets) που διαθέτει το blogger.com και είναι λίγο ή πολύ γνωστά στους περισσότερους.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Εγγράψτε την ταινία που κατεβάσατε σε DVD

Ξεκινώντας αυτό το νέο blog, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με το πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα βιντεοκλάμπ στο σπίτι σας. Η δημοσίευση αυτή δεν περιείχε τίποτα άλλο από ένα σύντομο κι εύκολο οδηγό για να κατεβάζετε ταινίες κι υπότιτλους από το internet και να τις παίζετε στον υπολογιστή σας. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να χρησιμοποιείστε την τηλεόραση του σαλονιού; Η πιο απλή λύση βέβαια είναι να συνδέσετε τον υπολογιστή και την τηλεόραση με ένα κατάλληλο καλώδιο (HDMI είναι η καλύτερη επιλογή). Βέβαια, να βάζετε και να βγάζετε καλώδια στο σαλόνι, δεν είναι κι ότι καλύτερο...  Αν είχατε τη δυνατότητα θα προτιμούσατε σίγουρα να γράφετε τις ταινίες σε δισκάκια DVD που παίζουν τόσο στον υπολογιστή σας όσο και στο DVD player του σαλονιού. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να το πετύχετε, προσέξτε τα παρακάτω: