Translate my blog

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Απελευθερώστε τον υπολογιστή σας από τα σκουπίδια και αυξήστε την απόδοσή του

Ένας σύγχρονος υπολογιστής συνήθως διαθέτει άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Παρασυρόμαστε λοιπόν πολλές φορές και κατεβάζουμε από το internet ότι βρεθεί μπροστά μας ή εγκαθιστούμε διάφορα προγράμματα για να τα δοκιμάσουμε. Σκεφτόμαστε ότι "έλα μωρέ εντάξει, αυτά που τελικά δε χρειάζομαι θα τα σβήσω αργότερα ή θα τα απεγκαταστήσω". Βέβαια, έστω κι έτσι στον υπολογιστή μας παραμένουν ορισμένα σκουπίδια με αποτέλεσμα το μηχάνημά μας να σέρνεται! Σε προηγούμενη δημοσίευση είχα ασχοληθεί με το πως μπορούμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα του δίσκου μας με το Smart Defrag. Τώρα θα σας προτείνω άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο, το CCleaner που κάνει άλλη μια βρώμικη δουλίτσα για σας: Παίζει το ρόλο του καθαριστή. Όλα τα σκουπίζει, όλα τα καθαρίζει!

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Βελτιώστε την ταχύτητα του σκληρού σας δίσκου

Θα έχετε παρατηρήσει ότι αν δουλεύετε σε ένα σχετικά καινούριο υπολογιστή, η ταχύτητα του σκληρού δίσκου είναι σχεδόν πάντα ικανοποιητική. Σε περίπτωση όμως που έχετε ένα παλαιότερο μηχάνημα, με την καθημερινή χρήση ο δίσκος πιθανόν να έχει χάσει τη σπιρτάδα του. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όσο γράφετε ή σβήνετε αρχεία, όσο εγκαθιστάτε ή απεγκαθιστάτε προγράμματα, η διάταξη του δίσκου σας αλλάζει. Αν θέλετε να σας το πω πιο επιστημονικά (!), το φαινόμενο αυτό ονομάζεται κατακερματισμός (defragmentation). Υπάρχουν όμως λύσεις για να βελτιώσετε τη απόδοση του σκληρού σας δίσκου και  του υπολογιστή σας γενικότερα.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κατεβάστε βίντεο ή μουσική από το youtube ή παρόμοια sites

Θα σας έχει τύχει πολλές φορές να βλέπετε ένα βίντεο ή να ακούτε μουσική μέσα από το youtube ή κάποιο παρόμοιο site και να θέλετε να κατεβάσετε τα αντίστοιχα αρχεία στον υπολογιστή σας. Τα περισσότερα site δε σας δίνουν αυτή τη δυνατότητα για ευνόητους λόγους. Υπάρχουν όμως δύο λύσεις:

Αποκτήστε ένα δωρεάν βιντεοκλάμπ στο σπίτι σας!

Τώρα που πολλοί από σας περνάτε αρκετό χρόνο στο σπίτι και ζητάτε συνεχώς καινούριους ανέξοδους τρόπους διασκέδασης, ο παρακάτω οδηγός θα σας φανεί πολύ χρήσιμος. Ετοιμάστε ποπ κορν και τα σχετικά και δώστε βάση στα παρακάτω!

Οδηγός προς ναυτιλομένους
Πως να κατεβάζετε ταινίες και υπότιλους από το internet εύκολα και γρήγορα