Translate my blog

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κατεβάστε βίντεο ή μουσική από το youtube ή παρόμοια sites

Θα σας έχει τύχει πολλές φορές να βλέπετε ένα βίντεο ή να ακούτε μουσική μέσα από το youtube ή κάποιο παρόμοιο site και να θέλετε να κατεβάσετε τα αντίστοιχα αρχεία στον υπολογιστή σας. Τα περισσότερα site δε σας δίνουν αυτή τη δυνατότητα για ευνόητους λόγους. Υπάρχουν όμως δύο λύσεις:
Η πρώτη λύση είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα VSO downloader. Είναι διαθέσιμο για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows μόνο (δυστυχώς). Μετά την εγκατάσταση, απλά εκτελέστε το πρόγραμμα. Αν θέλετε να δείτε τις ρυθμίσεις του, επιλέξτε "Επιλογές -> Ρυθμίσεις". Η πιο σημαντική ρύθμιση κατά τη γνώμη μου είναι η επιλογή "λήψη αυτόματα του μέσου που ανιχνεύεται" στις ρυθμίσεις λήψης. Αν η επιλογή αυτή είναι τσεκαρισμένη, το πρόγραμμα ανιχνεύει μόνο του τη μουσική που ακούτε ή το βίντεο που βλέπετε και κατεβάζει αυτόματα τα αρχεία στον καθορισμένο φάκελο! Αν θέλετε εσείς να επιλέγετε τι θα κατεβάζετε, απλά ξετσεκάρετε την παραπάνω επιλογή. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που βλέπετε ένα ενδιαφέρον βίντεο στο youtube και θέλετε να το κατεβάσετε απλά εκτελέστε το πρόγραμμα VSO downloader. Μόλις παίξετε το βίντεό σας, το VSO downloader το ανιχνεύει και απλά πρέπει να πατήσετε δεξί κλικ για να ξεκινήσει η λήψη. Μοναδικό μειονέκτημα του προγράμματος είναι πως τα αποθηκευμένα βίντεο είναι σε μορφη flash (αρχείο flv) οπότε θα χρειαστείτε κατάλληλο πρόγραμμα για να το δείτε (π.χ. το vlc player). Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι όμως ότι δουλεύει σε εκατοντάδες sites εκτός του youtube. Επίσης, με το πρόγραμμα αυτό έχετε τη δυνατότητα να απομονώσετε και να εξάγετε τη μουσική από ένα βίντεοκλιπ σε μορφή mp3!

Η δεύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόσθετο (plugin) του περιηγητή Mozilla Firefox που ονομάζεται Downloadhelper. Μόλις το εγκαταστήσετε, στα sites που προσφέρουν βίντεο εμφανίζεται ένα μικρό εικονίδιο με τρία πολύχρωμα μπαλόνια. Επιλέγοντάς το, μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο και μάλιστα να το μετατρέψετε στη μορφή που θέλετε (π.χ. mp4, mov, ή flv). Μειονέκτημα του Downloadhelper είναι πως δε μπορείτε να απομονώσετε και να εξάγετε τη μουσική από ένα βίντεοκλιπ σε μορφή mp3 στη δωρεάν έκδοση.

2 σχόλια:

  1. Καλως σε βρίσκω Βασίλη χρήσιμα όσα μας παρουσιάζεις!Εμείς χρησιμοποιούμε το downloadhelper και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι!Για mp3 απλά το βιντεο τo κάνουμε convert με έναν converter.Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, νά'σαι καλά!
      Ναι υπάρχουν πολλοί online converters γι' αυτή τη δουλειά, αλλά οι περισσότεροι έχουν περιορισμούς καί ίσως δε βολεύουν για πολλές μαζικές μετατροπές...

      Διαγραφή

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας!