Translate my blog

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κάντε φθηνότερες κι εξυπνότερες αγορές με τη βοήθεια του internet

Ανήκετε σε εκείνους που κυνηγούν τις εκπτώσεις, τις προσφορές, τα κουπόνια κι όλα τα σχετικά; Πολύ καλά κάνετε, στην εποχή μας όλα πρέπει να τα υπολογίζει κανείς... Πως όμως θα είστε κάθε στιγμή ενημερωμένοι για τις καλύτερες τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες; Σ' αυτό θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω. Στη συνέχεια έχω να σας προτείνω έναν οδηγό αγορών που αποτελείται από μια σειρά από χρήσιμα sites που θα σας διευκολύνουν στα ψώνια σας. Σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κρύψτε το email σας από τους ενοχλητικούς (μέρος 2ο)

Πριν λίγες μέρες είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με το πως μπορείτε να κρύψετε το email σας από τους ενοχλητικούς. Μετά από σχετικό σχόλιο και κάποια μηνύματα που πήρα, σκέφτηκα πως πρέπει να επανέλθω στο ίδιο θέμα. Ένας άλλος τρόπος λοιπόν για να σας στέλνουν μηνύματα στο blog σας χωρίς να αποκαλύπτεται η διεύθυνση email σας και έτσι να είστε προστατευτευμένοι από τα spam είναι η χρήση κώδικα javascript ως εξής:

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας από τις επιθέσεις των ιών

Με τη μεγάλη εξάπλωση του internet, έχουν αυξηθεί κι οι μπελάδες. Ο μεγαλύτερος (αλλά όχι κι ο μοναδικός!) κίνδυνος που απειλεί τον υπολογιστή και τα δεδομένα μας είναι η επίθεση από κάποιο ιό (virus). Οι ιοί είναι κακόβουλα προγράμματα που έχουν δυσάρεστες συνέπειες στη λειτουργία του υπολογιστή μας. Αν πατήστε εδώ, θα δείτε περισσότερες πληροφορίες για τους ιούς, πως μεταδίδονται και τι συνέπειες έχουν. Πολλοί από σας ίσως έχετε ήδη εγκαταστήσει κάποιο εμπορικό πρόγραμμα αντιικής προστασίας (antivirus). Τα περισσότερα από αυτά τα εμπορικά προγράμματα στοιχίζουν γύρω στα 30€ το χρόνο. Τα Norton Antivirus, Kaspersky, McAfee, Panda και Lookout είναι τα πιο γνωστά αντιικά προγράμματα. Στη συνέχεια θα σας προτείνω τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αντιικής προστασίας (antivirus) που πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα εμπορικά προγράμματα.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ελέγξτε τον υπολογιστή σας από μακριά χωρίς κόπο

Μήπως κάποιες φορές έχετε ζητήσει βοήθεια μέσω τηλεφώνου για τη χρήση υπολογιστή από κάποιο φίλο, συνάδελφο ή συνεργάτη και το μετανιώσατε πικρά γιατί δε βγάλατε άκρη; Νευριάσατε καμιά φορά γιατί άλλα σας λέει ο συνομιλητής σας κι άλλα αντ' άλλων βλέπετε εσείς στο μηχάνημά σας; Ή μήπως σας έχει τύχει να θέλετε να κάνετε κάτι επείγον στον υπολογιστή του γραφείου ή του σπιτιού, ενώ είστε στο δρόμο; Ή κάποια στιγμή έτυχε να θέλετε να κατεβάσετε κάτι από τον υπολογιστή του γραφείου που έχει γρήγορο internet αλλά δε μπορείτε γιατί είστε στο σπίτι; Είστε επαγγελματίας κι έχετε κάποιο πελάτη που ότι και να του πείτε να κάνει στον υπολογιστή θα κάνει λάθος με αποτέλεσμα πάλι εσείς να τρέχετε; Η λύση σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και σε πολλές ακόμα λέγεται απομακρυσμένη διαχείριση υπολογιστή.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Συμπιέστε κι αποσυμπιέστε τα πάντα

Θα σας έχει τύχει συχνά να κατεβάσετε από το internet ή να σας δώσει κάποιος αρχεία τα οποία είναι συμπιεσμένα (π.χ προερχόμενα από τορεντ). Για να τα χρησιμοποιήσετε στο δικό σας υπολογιστή, θα πρέπει να τα αποσυμπιέσετε, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πρόγραμμα. Άλλες φορές πάλι είναι δυνατόν εσείς να θέλετε να συμπιέσετε ένα ή περισσότερα αρχεία που θα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο ώστε να τα στείλετε σε κάποιον ή για να τα ανεβάσετε στο blog ή το site σας. Ποιο είναι όμως το καλύτερο πρόγραμμα συμπίεσης/ αποσυμπίεσης:

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κρύψτε το email σας από τους ενοχλητικούς

Αν έχετε κάποιο blog ή site στο internet, ο πιο απλός τόπος για να επικοινωνήσουν μαζί σας οι επισκέπτες σας είναι να δημοσιεύσετε κάπου το email σας. Με αυτό όμως τον τρόπο, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση θα είναι απροστάτευτη κι ευάλωτη στα ενοχλητικά μηνύματα (γνωστά ως spam). Μετά από λίγο το email σας θα ανιχνευθεί από τους spammers που θα σας βομβαρδίσουν με άχρηστα διαφημιστικά κι ενοχλητικά μηνύματα. Τι κάνουμε για μη την πατήσουμε έτσι λοιπόν; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.