Translate my blog

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ελέγξτε τον υπολογιστή σας από μακριά χωρίς κόπο

Μήπως κάποιες φορές έχετε ζητήσει βοήθεια μέσω τηλεφώνου για τη χρήση υπολογιστή από κάποιο φίλο, συνάδελφο ή συνεργάτη και το μετανιώσατε πικρά γιατί δε βγάλατε άκρη; Νευριάσατε καμιά φορά γιατί άλλα σας λέει ο συνομιλητής σας κι άλλα αντ' άλλων βλέπετε εσείς στο μηχάνημά σας; Ή μήπως σας έχει τύχει να θέλετε να κάνετε κάτι επείγον στον υπολογιστή του γραφείου ή του σπιτιού, ενώ είστε στο δρόμο; Ή κάποια στιγμή έτυχε να θέλετε να κατεβάσετε κάτι από τον υπολογιστή του γραφείου που έχει γρήγορο internet αλλά δε μπορείτε γιατί είστε στο σπίτι; Είστε επαγγελματίας κι έχετε κάποιο πελάτη που ότι και να του πείτε να κάνει στον υπολογιστή θα κάνει λάθος με αποτέλεσμα πάλι εσείς να τρέχετε; Η λύση σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και σε πολλές ακόμα λέγεται απομακρυσμένη διαχείριση υπολογιστή.
Το καλύτερο με διαφορά πρόγραμμα για να ελέγξετε υπολογιστές από απόσταση είναι το TeamViewer. Είναι δωρεάν και διατίθεται όχι μόνο για υπολογιστές αλλά και για πλήθος άλλων συσκευών (π.χ. ταμπλέτες, κινητά, κ.ο.κ) αφού εγκαθίσταται σε συστήματα με λειτουργικό Windows, Linux, Mac OS, Android, iOS. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή, εγκαταστήστε την στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια ξεκινήστε το TeamViewer οπότε θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με το δικό σας αναγνωριστικό (τρία τριψήφια νούμερα που είναι πάντα ίδια για το συγκεκριμένο μηχάνημα) και τον κωδικό πρόσβασης που αλλάζει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα. Ο φίλος, ή συνεργάτης σας (ή κι εσείς ο ίδιος) από το άλλο μηχάνημα το μόνο που έχει να κάνει αφού εγκαταστήσει κι αυτός το πρόγραμμα είναι να εισάγει τα δύο στοιχεία που θα του δώσετε (αναγνωριστικό και κωδικό πρόσβασης) και μπορεί να συνδεθεί στο δικό σας υπολογιστή και να δουλέψει σα να είναι δίπλα σας! Εσείς μπορείτε αν επιθυμείτε να παρεμβαίνετε παίρνοντας κάποιες φορές τον έλεγχο του υπολογιστή σας ή όχι.
Για να ρυθμίσετε το TeamViewer ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες, επιλέξτε "Extra-->Επιλογές" από το βασικό μενού του. Οι επιλογές είναι πολλές κι οι δυνατότητες του TeamViewer σχεδόν ανεξάντλητες. Από την καρτέλα "Ασφάλεια" μπορείτε να ορίσετε έναν ή περισσότερους κωδικούς που θα ισχύουν πάντα για τον υπολογιστή σας αντί για τον κωδικό πρόσβασης που όπως ανέφερα πριν αλλάζει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα. Από την καρτέλα "Απομακρυσμένος έλεγχος" μπορείτε να επιλέξτε να εγγράφονται οι απομακρυσμένες συνεδριάσεις σε έναν καθορισμένο φάκελο.Τέλος, από την καρτέλα "Προσαρμοσμένη πρόσκληση" μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στο φίλο, τον πελάτη ή το συνεργάτη σας που θα τον ενημερώνει να κατεβάσει το TeamViewer και θα τον προσκαλεί σε απομακρυσμένη συνεδρίαση. Δε νομίζω πως χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες, άλλωστε το TeamViewer διαθέτει κι ενσωματωμένη βοήθεια που είναι αρκετά κατατοπιστική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας!