Translate my blog

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Βγάλτε τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας σας με άνεση και δίχως έξοδα

Εμείς που μένουμε σε πολυκατοικία συχνά υποφέρουμε... Για πολλούς και διάφορους λόγους... Ένας από αυτούς τους λόγους είναι και τα κοινόχρηστα! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί να πληρώνετε 10-15 ευρώ κάθε μήνα ως πολυκατοικία για έκδοση κοινοχρήστων; Πως ξέρετε ότι οι υπολογισμοί είναι σωστοί για το διαμέρισμά σας; Πως μαθαίνετε αν πληρώνουν οι άλλοι και πόσα πληρώνουν; Αρκετές απαντήσεις μπορείτε να πάρετε στη συνέχεια αυτού του άρθρου.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Άλλα 3 ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα κολπάκια για το blog σας

Δε πέρασε ούτε μια βδομάδα από τότε που έγραψα για 3 κολπάκια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο blog σας. Βέβαια τρία δεν είναι και πολλά... Από τα σχόλιά σας και ορισμένα μηνύματα που πήρα, κατάλαβα ότι το θέμα ενδιαφέρει αρκετό κόσμο. Έτσι αποφάσισα να παρουσιάσω ακόμα 3 εύκολα και γρήγορα κολπάκια... Υποθέτω πάλι ότι χρησιμοποιείται το blogger.com σαν πλατφόρμα ανάπτυξης του blog σας παρόλο που αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μοιράστε, κλειδώστε και ξεκλειδώστε τα έγγραφά σας

Κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να στείλετε σε ένα γνωστό σας ή να μοιραστείτε με κάποιους τρίτους ένα έγγραφο, έναν πίνακα ή μια παρουσίαση. Δε γνωρίζετε όμως πάντα τι μηχάνημα αυτοί διαθέτουν (π.χ. laptop, tablet, κινητό). Ούτε μπορείτε να μαντέψετε ποιο λειτουργικό σύστημα (windows, linux, iOS) ή ποιο πρόγραμμα (Microsoft Word ή μήπως κάτι άλλο;) χρησιμοποιούν. Άλλοτε ίσως θέλετε να κοινοποιήσετε διάφορα έγγραφα δίχως όμως να δώσετε στους άλλους τη δυνατότητα επεξεργασίας. Με άλλα λόγια μπορεί να θέλετε να βλέπουν οι άλλοι τα αρχεία σας αλλά με κάποιο τρόπο να τα κλειδώσετε ώστε να μη μπορούν να τα αλλοιώσουν. Ο πιο απλός τρόπος για να  πετύχετε όλα αυτά είναι να μετατρέψετε τα αρχεία σας σε μορφή PDF. Βέβαια είναι εξίσου πιθανό να χρειαστείτε την αντίστροφη διαδικασία: να μετατρέψετε δηλαδή ένα αρχείο PDF σε ένα απλό (ξεκλείδωτο) έγγραφο.