Translate my blog

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Άλλα 3 ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα κολπάκια για το blog σας

Δε πέρασε ούτε μια βδομάδα από τότε που έγραψα για 3 κολπάκια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο blog σας. Βέβαια τρία δεν είναι και πολλά... Από τα σχόλιά σας και ορισμένα μηνύματα που πήρα, κατάλαβα ότι το θέμα ενδιαφέρει αρκετό κόσμο. Έτσι αποφάσισα να παρουσιάσω ακόμα 3 εύκολα και γρήγορα κολπάκια... Υποθέτω πάλι ότι χρησιμοποιείται το blogger.com σαν πλατφόρμα ανάπτυξης του blog σας παρόλο που αυτό δεν είναι απαραίτητο.
  1. Αν η άμεση επικοινωνία με τους επισκέπτες του blog σας είναι σημαντική για σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα δωμάτιο συνομιλίας (chat) στο blog σας. Ένας απλός και δωρεάν τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι μέσω της υπηρεσίας του site http://chatroll.com. Ο μόνος περιορισμός του είναι πως επιτρέπει ταυτόχρονη συνομιλία μέχρι 10 ατόμων στη δωρεάν έκδοσή του. Αφού εγγραφείτε στο παραπάνω site (μπορείτε αν θέλετε να συνδεθείτε μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook), επιλέξτε "Create a new live event". Δώστε ένα όνομα π.χ. Δωμάτιο Συνομιλίας και πατήστε Continue. Στη συνέχεια, αν χρησιμοποιείτε Blogger επιλέξτε το αντίστοιχο εικονίδιο. Θα χρειαστεί να αντιγράψετε τον κώδικα που εμφανίζεται και να τον επικολλήσετε στο περιεχόμενο ενός HTML/JavaScript gadget στο blog σας. Στο τελικό βήμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση του δωματίου συνομιλίας σας (π.χ. χρώματα, κτλ). Εκτός του Blogger υποστηρίζονται πολλές άλλες πλατφόρμες ανάπτυξης blog ή site.
  2. Η δημοσίευση φωτογραφιών σε blog είναι εύκολη υπόθεση... Τι γίνεται όμως αν θέλετε να δημοσιεύσετε ολόκληρο άλμπουμ κι όχι μία ή δυο μεμονωμένες φωτογραφίες; Το θέμα αποκτά ενδιαφέρον ειδικά αν αποφασίσετε να δημοσιεύσετε το άλμπουμ σας με μορφή  διαφανειών (slideshow). Για αρχή, συνδεθείτε στο http://picasaweb.google.com και πατήστε το πλήκτρο "Μεταφόρτωση" για να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας και να φτιάξετε το άλμπουμ σας (λεύκωμα στην ορολογία του Picasa). Μέσα στο λεύκωμά σας, εντοπίστε το σύνδεσμο  "Σύνδεσμος σε αυτό το λεύκωμα" στα δεξιά και κάντε κλικ πάνω του. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Ενσωμάτωση προβολής διαφανειών". Ρυθμίστε στα μέτρα σας τις επιλογές προβολής διαφανειών που εμφανίζονται και τελειώσατε! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αντιγραφή κι επικόλληση σε μια ανάρτηση του blog σας. Πριν κάνετε την επικόλληση, επιλέξτε HTML στον κειμενογράφο της ανάρτησής σας πάνω δεξιά (δίπλα στη σύνθεση). Για να δείτε ένα παράδειγμα, κάντε κλικ στην επιλογή "Φωτογραφίες" του βασικού μενού στο blog μου ή απλά πατήστε εδώ.
  3. Εξίσου εύκολη υπόθεση είναι κι η δημοσίευση βίντεο σε blog. Μπορείτε π.χ. να ενσωματώσετε ένα βίντεο από το youtube σε μια ανάρτησή σας πατώντας απλά το σχετικό πλήκτρο του κειμενογράφου. Τι γίνεται όμως αν θέλετε μια πιο εξειδικευμένη εμφάνιση των βίντεό σας; Π.χ. συγκεκριμένο μέγεθος βίντεο; Πρώτα-πρώτα εντοπίστε το βίντεο που σας ενδιαφέρει στο youtube. Κάτω από το βίντεο, κάντε κλικ στο πλήκτρο "Αποστολή". Αν θέλετε μπορείτε να ανοίξετε και τις "Επιλογές" πιο κάτω. Κάνοντας κλικ στο "Ενσωμάτωση" μπορείτε να κάνετε τις προσαρμογές σας και να δείτε τον κώδικα που πρέπει να ενσωματώσετε στην ανάρτησή σας. Τέλος κάντε αντιγραφή κι επικόλληση σε μια ανάρτηση του blog σας. Πριν κάνετε την επικόλληση, επιλέξτε HTML στον κειμενογράφο.

1 σχόλιο:

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας!