Translate my blog

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

3 εύκολα και γρήγορα κολπάκια για το blog σας

Αρκετοί από εσάς έχετε (ή σκοπεύετε να αποκτήσετε!) το δικό σας blog στο internet. Σκέφτηκα λοιπόν να δημοσιεύσω τρία απ' τα πιο απλά και χρήσιμα εργαλεία που κάνουν τη ζωή ενός blogger πιο εύκολη. Υποθέτω ότι χρησιμοποιείται το blogger.com σαν πλατφόρμα ανάπτυξης του blog σας. Τα πιο πολλά βέβαια από τα μικρά μυστικά που θα αναφέρω εφαρμόζονται και σ' άλλες πλατφόρμες. Δεν περιλαμβάνω σ' αυτό το άρθρο τα ενσωματωμένα εργαλεία (gadgets) που διαθέτει το blogger.com και είναι λίγο ή πολύ γνωστά στους περισσότερους.
  1. Θα ξεκινήσω με το γνωστό 'like'. Αν θέλετε οι επισκέπτες του blog σας να μπορούν να "ψηφίζουν" τα άρθρα που τους αρέσουν περισσότερο, υπάρχει ένας πολύ απλός κι εύκολος τρόπος για να το κάνετε. Από το βασικό μενού του blogger στα αριστερά επιλέξτε "Διάταξη". Εντοπίστε το σημείο που γίνονται οι αναρτήσεις του ιστολογίου σας και πατήστε "Επεξεργασία". Θα βρεθείτε στη "Διαμόρφωση στοιχείων ιστολογίου". Στο μέσο περίπου των επιλογών σελίδας αναρτήσεων τσεκάρετε την επιλογή "Αντιδράσεις" και πατήστε "Επεξεργασία". Στο κενό γράψτε <<μ' αρέσει>>, πατήστε "Αποθήκευση" και είστε έτοιμοι. Αν π.χ. 5 αναγνώστες σας πατήσουν το κουμπί <<μ' αρέσει>> θα δείτε δίπλα τον αριθμό 5. Αν στο κενό γράψτε <<1 αστέρι, 2 αστέρια, 3 αστέρια>> (χωρισμένα με κόμματα), μπορείτε να δώσετε αυτές τις 3 διαβαθμίσεις για τις ψήφους σας. Οι επιλογές που έχετε είναι πάρα πολλές.
  2. Γράφοντας ένα blog στα ελληνικά, προφανώς χάνετε κάποιους επισκέπτες από άλλες χώρες που δε μπορούν να καταλάβουν τι δημοσιεύετε. Υπάρχει όμως η λύση της online μετάφρασης από τη Google. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://translate.google.com/translate_tools. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι ικανοποιητικές για τους περισσότερους, αλλά π.χ. μπορείτε να επιλέξετε "Εμφάνιση προαιρετικών ρυθμίσεων". Αν χρησιμοποιείτε Blogger, απλά πατήστε το πλήκτρο "Add to Blogger" και τέλος "Προσθήκη γραφικού στοιχείου". Παλαιότερα, αυτή η δυνατότητα υπήρχε και μέσα από το περιβάλλον του Blogger (ως gadget), τώρα όμως αυτό δε δουλεύει.
  3. Αν είστε μέλος του Facebook (οι πιθανότητες λένε ότι μάλλον είστε!), μπορεί να θέλετε να βάλετε στο blog σας ένα κουμπάκι που θα επιτρέπει στους επισκέπτες σας να δουν το προφίλ σας στο Facebook, να γίνουν φίλοι σας, κ.ο.κ. Για το σκοπό αυτό, επισκευθείτε τη διεύθυνση http://www.facebook.com/badges. Αφού συνδεθείτε με το email και τον κωδικό σας στο Facebook, επιλέξτε "Διακριτικό του προφίλ" και κατόπιν "Επεξεργαστείτε αυτό το διακριτικό". Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να εμφανίζονται και πατήστε "Αποθήκευση". Αν χρησιμοποιείτε Blogger, απλά πατήστε το γνωστό πλήκτρο "Add to Blogger" και τέλος "Προσθήκη γραφικού στοιχείου".
 Πιστεύω ότι στο μέλλον θα επανέλθω με άλλα 3 (ή περισσότερα) εύκολα και γρήγορα κολπάκια για blogging. Περιμένω και τα δικά σας σχόλια.

15 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    εκανα το νουμερο 1+3
    απλά αντί ΤΟ Μ ΑΡΕΣΕΙ έγραψα 4 άλλα... (τα βλέπεις και μου λες)

    στα δεξιά στην αρχή σχεδον πάνω έβαλα το διακριτικό του facebbook) δεν ειναι προφιλ του μπλοκ, είναι δικό μου , αλλά μέσα βάζω ότι αναρτώ στο μπλόκ μου.

    υγ-σου βαλα κλικ στο αντιδρασεις μ αρεσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήλθες, Βασίλη και καλώς σε βρίσκω....
    Η σελίδα σου είναι ό,τι μου έλειπε σαν άσχετη με το σπορ και σ' ευχαριστώ που εμφανίστηκες!!!
    Να είσαι καλά Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σου μέρα.
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι πολύ που είμαι χρήσιμος. Κι εσύ όμως έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά στο blog σου. Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα με το "τουρτοδισκορολόι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά οι οδηγίες! Γράψε μας κι άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Σιγά-σιγά θα ακολουθήσουν κι άλλα... Είμαι και χαζομπαμπάς, που να τα προλάβω όλα!

      Διαγραφή
  5. Στον ουρανό σε έψαχνα στο internet σε βρήκα. Προσπαθούσα καιρό να προσθέσω τον μεταφραστή και δεν δούλευε. Ετσι νόμιζα οτι κάτι κάνω λάθος. Νάσαι καλά. Το πρόσθεσα. Θα σου ξανάρθω όμως για να μάθω κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Είδα ότι το πρόσθεσες, ίσως πρέπει να μπει λίγο πιο πάνω για να είναι πιο ευδιάκριτο. Επίσης είναι πολύ ωραία τα πλεκτά σου!

      Διαγραφή
    2. Καλώς σε βρίσκω Βασίλη.Σίγουρα κάποια στιγμή θα τις χρειαστώ τις συμβουλές σου, γιατί εγώ έχω μεσάνυχτα! Να περνάς όμορφα και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πάρα πολύ!Και καθόλου μεσάνυχτα δεν έχεις... Τόση δουλίτσα έχεις κάνει στο blog σου!

      Διαγραφή
  6. καλησπερααα...καλώς σε βρίσκω!!!πολύ ενδιαφέρον το blog σου!!!!και τα tips για blogs είναι πολύ χρήσιμα από κάποιον που γνωρίζει καλά τους υπολογιστές και δεν έχει απλά ένα πτυχίο!!!να σαι καλααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα και σε σένα! πολύ χάρηκα για τα σχόλιό σου κι ελπίζω να τα λέμε. φοβερές οι γαστρομαγείες σου!!

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας!