Translate my blog

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κρύψτε το email σας από τους ενοχλητικούς

Αν έχετε κάποιο blog ή site στο internet, ο πιο απλός τόπος για να επικοινωνήσουν μαζί σας οι επισκέπτες σας είναι να δημοσιεύσετε κάπου το email σας. Με αυτό όμως τον τρόπο, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση θα είναι απροστάτευτη κι ευάλωτη στα ενοχλητικά μηνύματα (γνωστά ως spam). Μετά από λίγο το email σας θα ανιχνευθεί από τους spammers που θα σας βομβαρδίσουν με άχρηστα διαφημιστικά κι ενοχλητικά μηνύματα. Τι κάνουμε για μη την πατήσουμε έτσι λοιπόν; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.
Η λύση που προτίμησα να ακολουθήσω στο δικό μου blog είναι η δημιουργία μιας φόρμας επικοινωνίας χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Google Docs. Αν είστε χρήστης του Blogger, τότε δε χρειάζεστε καν εγγραφή. Αφού συνδεθείτε στα Google Docs, πατήστε το πλήκτρο "Δημιουργία" επάνω αριστερά κι επιλέξτε "Φόρμα". Κατόπιν δώστε ένα τίτλο στη φόρμα σας, π.χ. Επικοινωνία και πιέστε το πλήκτρο "Αποθήκευση" επάνω δεξιά. Μπορείτε να προσθέσετε πεδία στη φόρμα σας (π.χ. όνομα, email, θέμα, κείμενο μηνύματος, κ.ο.κ) πατώντας το πλήκτρο "Προσθήκη Αντικειμένου" επάνω αριστερά. Αφού προσθέσετε τα πεδία που χρειάζεστε κι αποθηκεύσετε τη φόρμα σας, θα θέλετε σίγουρα να παίρνετε ειδοποίηση στο email σας οποτεδήποτε κάποιος επισκέπτης σας αφήνει μήνυμα. Αυτό γίνεται επιλέγοντας Εργαλεία -> Κανόνες Ειδοποίησης από το βασικό μενού της φόρμας. Τέλος, για να ενσωματώσετε τη φόρμα επικοινωνίας στο blog ή το site σας, επιλέξτε Φόρμα-> Ενσωμάτωση φόρμας σε ιστοσελίδα.
Μπορείτε να δείτε την απλή φόρμα επικοινωνίας που έφτιαξα για το δικό μου blog πατώντας εδώ. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά την έφτιαξα σε δυο μόλις λεπτά και δουλεύει μια χαρά!


2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή πρόταση. Ξέρετε μήπως αν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κρύψουμε το email; Πίσω από εικόνα π.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίσω από εικόνα όχι δεν προστατεύεσαι, αν εννοείς να βάλεις εικόνα και μετά link στο email σου.
    Ένας άλλος τρόπος προστασίας εξίσου καλώς είναι με χρήση javascript.
    Δε μπορώ εδώ να γράψω javascript οπότε κάποια στιγμή θα βάλω νέα δημοσίευση.
    Απλά προσθέτεις κάπου στο blog σου ένα gadget τύπου javascript.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας!